7 stvari koje možete učiniti da uštedite vreme i novac i da pritom uživate u procesu video produkcije + 3 saveta šta očekivati od profesionalne video produkcije

video-produkcija-beograd

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da pojednostavite video produkciju i uštedite vreme i novac u tom procesu.

   1. Budite realni

Treba očekivati da ćete trošiti novac za profesionalca. Sa malim budžetom, malo je verovatno da ćete moći mnogo da uradite. Prema tome, možda ćete želeti da potražite studente koji trenutno studiraju video produkciju kao moguće rešenje. Takođe možete sami raditi video produkciju, ali će vam to oduzeti dosta vremena i udaljiti vas od onoga što najbolje radite i može na kraju učiniti više štete nego koristi.

   2. Budite konkretni

Više specifičnih detalja koje možete pružiti o tome šta želite od vašeg videa, veća je šansa da će konačni video odgovarati vašoj viziji i ispuniti ili premašiti vaše ciljeve.

Potrudite se da što preciznije odgovorite na sledeća pitanja:

  1. Koja je svrha projekta?
  2. Ko je vaša ciljna publika?
  3. Koje su vaše ključne poruke?
  4. Koji je vaš vremenski okvir?

Što konkretnije možete odgovoriti na ova pitanja, bolji će biti krajnji rezultat.

  3. Budite spremni

Imati materijal, kao što su slike, logotipi, tekstovi, u odgovarajućoj veličini i rezoluciji, pomoći će da produkcija teče glatko.

  4. Nemojte čekati

Čekanje do poslednjeg trenutka može izazvati mnogo glavobolja i na kraju može biti dosta skuplja opcija. Dobro razmislite o svemu i na vreme odlučite da li je video produkcija potrebna za konkretan projekat.

  5. Iskoristite događaje u kompaniji

Događaji u kompaniji su jedinstvena prilika da se napravi dobar korporativni video koji će vam koristiti na mnogo načina. Ovakavim tipom video produkcije ćete uštedeti značajna sredstva jer nećete plaćati glumce, statiste, scenografiju,…

   6. Budite temeljni kad dođe do revizije

Da bi vaš projekat bio završen brzo, efikasno i u okviru budžeta, pazite da svi koji su odgovorni temeljno pregledaju ceo video pre nego što pošaljete beleške o uređivanju.

  7. Delite svoj video svuda i sa svima

marketing-na-drustvenim-mrezama

Platili ste da biste dobili kvalitetan video materijal. Sada ga morate iskoristiti kako bi zasijao u punom sjaju i ostvario sve vaše ideje. Bilo da je to ugrađivanje u vašu veb-lokaciju, deljenje na društvenim mrežama, slanje e-poštom, upotreba na prezentacijama ili, nadamo se, kombinacija svega, vaš video zapis će biti učinkovit samo ako se koristi. Ako vam je potrebna pomoć uvek se možete nama obratiti za savet.

Dakle, šta možete očekivati od profesionalnog produkcijskog tima?

  1. Njihov rad treba uvek da bude visokog kvaliteta Ako želite da vas vide kao profesionalca, ne želite da stavljate neprofesionalni sadržaj. Kompanije za video produkciju to rade za život. Oprema, znanje i iskustvo će im pomoći da naprave video koji je profesionalan i čini da izgledate i zvučite kao profesionalac.
  2. Vreme je dragoceno i najmanje što možete tražiti je da sve bude precizno isplanirano i da se ispune rokovi.
  3. Treba vas predstaviti u najboljem mogućem svetlu. Bez obzira na to da li ste intervjuisani ili čitate sa telepromptera, može se desiti da zastanete ili se spotaknuti oko fraze. Bez brige. Profesionalni produkcioni tim će ukloniti duge pauze i ponavljanja da bi ste zvučali sažeto, elokventno i profesionalno.

Uživajmo zajedno u procesu stvaranja!

Centar Cinema

Connecting Entertaining Inspiring 

Post - ProdukcijaProdukcijaUsluge

businesshow to

Comments are disabled.